DE BODY STRESS RELEASE TECHNIEK

DE BODY STRESS RELEASE TECHNIEK

De zachte techniek van BSR spoort het lichaam aan teveel vastgezette spierspanning los te laten. We beginnen met een aantal tests om de opgebouwde spierspanning te lokaliseren.

Bepaalde gebieden rondom de wervelkolom worden getest d.m.v lichte impulsen waarbij gebruik makend van het zogenoemde bio-feedback mechanisme van het lichaam = automatische reflex systeem van het lichaam. Wanneer er sprake is van vastgezette spierspanning zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van kleine reflexen. Het lichaam geeft zelf het antwoord.

De practitioner kan deze reactie aflezen als een lichte beweging in de stand van de voeten. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke releases de cliënt nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd.

Door het  geven van lichte, handmatige impulsen in een bepaalde richting, krijgt het lichaam vervolgens de opdracht de spanning los te laten. Dit gebeurt laag voor laag. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en zal de communicatie tussen de hersenen en uw lichaam herstellen. De lichaamsenergie gaat weer stromen en klachten verminderen of verdwijnen geheel!

Het mooie aan BSR is dat het een heel zachte techniek is, wat het zelfs geschikt maakt voor iedereen, ongeacht leeftijd en gezondheidstoestand.

 

PRAKTIJK INFO

Body Stress Release Praktijk Weert
Willy Corsten
Beekstraat 54 R316
6001 GJ Weert

Mobiel: 06 - 21682855
E-mail: info@bsrpraktijkweert.nl